ΛΕΥΚΟΣ ΤΟΠΟΚΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΒΗΜΑ GOURMET – Τευχος 52
Όσο και αν το Chardonnay θεωρείται μια ευπροσάρμοστη ποικιλία σταφυλλιού, η δημιουργία ενός πραγματικά σπουδαίου κρασιού από αυτήν είναι μάλλον δύσκολη υπόθεση. Ο Δημήτρης Κατσαρός καιο οινολόγος γιος του Ευριπίδης τα καταφέρνουν θαυμάσια στην ορεινή Κρανιά, στις πλαγιές του Ολύμπου. Στο Chardonnay τους, τα φίνα αρώματα της ποικιλίας παντρεύονται με τις διακριτικές νότες του βαρελιού, ενώ η γεύση ισορροπεί ανάμεσα στον πλούτο, στο πάχος και στη ζωντάνια. Αν προσθέσουμε και την πολύ σχέση τιμής-ποιότητας, τότε δικαίως περιλαμβάνεται στις 100 επιλογές της φετινής χρονιάς .Α.Ν.Α.