Ύστερα από εδαφολογικές αναλύσεις και μελέτη των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής με την βοήθεια
επιστημόνων αποφασίστηκε να φυτευτούν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay. Aπό τις ποικιλίες αυτές παράγονται τα κρασιά του κτήματός μας που νομοθετικά φέρουν την ένδειξη τοπικός οίνος Κρανίας. Μια πιθανή δυσκολία που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα κρασιά που δεν ανήκουν σε μια ζώνη Ο.Π.Α.Π. είναι ότι πιο δύσκολα γίνονται αποδεκτά σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού.
Η αποδοχή των κρασιών μας από το καταναλωτικό κοινό από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους στην αγορά μάς κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή μας αυτή.
Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 90 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ καλλιεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής καλλιέργειας και βρίσκεται σε υψόμετρο μεταξύ 650 και 820 μέτρων. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το Cabernet Sauvignon, το Μerlot , το Chardonnay και το Ξινόμαυρο.Η φύτευση κάποιων άλλων Ελληνικών ποικιλιών είναι προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο. Tο έδαφος του αμπελώνα είναι αμμοαργηλοπιλώδες. Τα επικλινή εδάφη προσφέρουν καλή αποστράγγιση των όμβριων υδάτων, το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται ο αμπελώνας σε συνδυασμό με τις μικρές στρεμματικές αποδόσεις του οδηγούν σε οίνους που χαρακτηρίζονται από αρωματική πολυπλοκότητα, φινέτσα αρωμάτων, πλούσιο σώμα και πολύ καλή οξύτητα. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αποτελούν παράγοντα που συνεισφέρει επιπλέον στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας. Κρύοι χειμώνες με αρκετές βροχές επιτρέπουν στα αμπέλια να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο σχετικά ξηρό και άνoμβρο καλοκαίρι.Οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών επιτρέπουν αργή ωρίμανση των σταφυλιών και οι άνεμοι που πνέουν από το Αιγαίο διασφαλίζουν την υγεία και τη μακροημέρευση του αμπελώνα.
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ είναι ένα απόλυτα σύγχρονο οινοποιείο εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο διατίθεται σήμερα στο χώρο οινοποίησης. Παράλληλα, το οινοποιείο εξοπλίστηκε πρόσφατα με ένα υπερσύγχρονο οινολογικό εργαστήριο. Η οργάνωση και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου έγινε από τον υιό Ευριπίδη, ο οποίος εγκαταστάθηκε ήδη στη Λάρισα μετά από τις σπουδές του τη Γαλλία. Η πορεία των σπουδών αυτών ξεκίνησε με τις βασικές σπουδές Βιολογίας στο Bordeaux. Κατόπιν, πήρε το Δίπλωμα Τεχνικού οινολόγου και Αμπελουργίας στην πόλη Dijon και στη συνέχεια έλαβε το ανώτατο δίπλωμα οινολογίας στη Γαλλία, το Εθνικό Δίπλωμα Οινολογίας. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο και διαθέτει χώρους γευσιγνωσίας.